My Book

Giraffe during sunset

Giraf tijdens zonsondergang

My own safari book “Bush Life” will be released in November 2023 in the Netherlands and hopefully in English in 2024. The book will be available both online and in bookstores.
In this book I take you by the hand on safari, alternating my own experiences with interesting facts about animals and African nature. A book that is not only fun to read, but can also serve as a reference book during your safari. Of course many photos will give you the feeling you are in East-Africa.

Mijn eigen safariboek ‘Bush Life’ komt uit in november 2023 in Nederland en hopelijk in 2024 in het Engels. Het boek zal zowel online als in de boekwinkels verkrijgbaar zijn.
In dit boek neem ik je aan de hand mee op safari, waarbij mijn eigen belevenissen worden afgewisseld met interessante feiten over dieren en de Afrikaanse natuur. Een boek dat niet alleen leuk is om te lezen, maar ook als naslagwerk kan dienen tijdens je safari. Natuurlijk zullen de vele foto’s je het idee geven that je in Oost-Afrika bent.

Het volgende is over mij en mijn boek geschreven:

In 2005 zegt Caroline Langevoord haar succesvolle carrière in de reclamewereld vaarwel om haar ultieme droom na te jagen: ze wordt safarigids in Oost-Afrika. Daarnaast werkt ze regelmatig als campmanager in lodges die midden in de gigantische natuurparken liggen.

In de tijd dat Caroline Langevoord het leven van haar dromen leidt als safarigids in Oost-Afrika, maakt ze de meest bizarre avonturen mee. Zo raakt een olifant haar onverwachts aan, stelen bavianen haar eten, valt een cobra haar aan op het toilet en slaapt ze (zonder het te weten) naast een leeuw.

Deze persoonlijke verhalen – met door Caroline gemaakte foto’s en schetsen van een Afrikaanse illustrator – vormen een soort ‘behind-the-scenes’ van haar leven op de savanne. Ze vertelt over haar gamedrives, met interessante wetenswaardigheden over dieren en hun bijzondere leefomgeving. Laat je meevoeren naar de Afrikaanse savannes en geniet van de prachtige natuur.

Kingfisher hovering for food

IJsvogel zwevend op zoek naar eten

Young male with 2 female impalas

Jong mannetje met twee vrouwtjes impala’s

Geert Mak heeft een beeldende quote geschreven die op de achterkant van het boek te lezen is:

 

ʻOoit troffen we Caroline midden in het Serengeti Nationaal Park, ze runde daar een lodge. Avondenlang zaten we te praten, ze was een zeldzaam aanstekelijke verteller en ze wist alles. Die avonden stralen door in dit boek. Bladzijde na bladzijde wordt je verbeelding op reis gestuurd, naar het thuis van Caroline: Oost-Afrika.ʼ

Geert Mak, schrijver en journalist

Het boek bestaat uit 23 unieke en afzonderlijke hoofdstukken waarbij in elke hoofdstuk één dier centraal staat. Ze vertelt niet alleen over wetenswaardigheden over deze specifieke diersoort, maar ook over de samenhang met planten, bomen en andere dieren.
Daarnaast ondersteunen de unieke, door haar gemaakte foto’s het verhaal. En in elk hoofdstuk zie je een of meerdere illustraties. In het laatste gedeelte lees je over de algemene gegevens van een dier, ondersteund met illustraties van pootafdruk en uitwerpselen. Hierdoor is dit boek niet alleen een leuk leesboek, maar ook een boek dat je wilt hebben als je op safari gaat in Oost-Afrika.

Op deze website staan foto’s die ook in dit safariboek afgebeeld staan. Bij deze foto’s is een klein tekstje uit het boek te lezen.

Male rhino marking his territory

Mannetje neushoorn markeert zijn territorium

Rhino beetle is one of the ‘small five’

De neushoornkever is een van de ‘small five’

English

Giraffe during sunset

Dutch

Giraf tijdens zonsondergang

Fragment uit mijn boek ‘Bush Life

Het kampvuur knappert. De ondergaande zon zorgt voor een prachtig kleurenpalet. Een giraf schrijdt met haar lange stelten tussen de acaciabomen, als de gracieuze koningin van de bush.

English

Kingfisher hovering for food

Dutch

IJsvogel zwevend op zoek naar eten

Fragment uit mijn boek ‘Bush Life

De vijfentwintig centimeter grote bonte ijsvogel, die zwart-wit gekleurd is, vliegt nu boven ons, houdt zich stil in de lucht en kijkt al ‘biddend’ naar het water om een vis te spotten. Zodra hij er één op het oog heeft, stort hij zich in het water om even later boven te komen met een prooi in zijn lange scherpe bek. Met zijn vangst in bek zit hij even later op een takje en tikt zijn buit tegen de tak aan om al het leven eruit te slaan.

English

Young male with 2 female impalas

Dutch

Jong mannetje met twee vrouwtjes impala’s

Fragment uit mijn boek ‘Bush Life

Ondertussen rust een kudde impala’s wat uit in de schaduw van de boom. De staartjes van de gazellen gaan op en neer. Hun kont heeft twee donkerbruine verticale strepen die samen met de staart de letter M vormt, soms ook de M van McDonald’s genoemd, waaraan je dier makkelijk kunt herkennen.

English

Male rhino marking his territory

Dutch

Mannetje neushoorn markeert zijn territorium

Fragment uit mijn boek ‘Bush Life

De vrouwtjes lossen deze op een willekeurige plek, maar de mannetjes spuiten hun plas tegen gras, bomen en struiken om hun territorium af te bakenen. En je ziet vaak grote hopen poep. Territoriale mannetjes verspreiden hun ontlasting vaak op dezelfde plek om aan te geven wie hier de baas is. Hij verspreidt die dan ook vaak met zijn poten om geuren af te geven. Als hetzelfde mannetje langs deze plek komt, zal hij daar vaak weer urineren.

English

Rhino beetle is one of the ‘small five’

Dutch

De neushoornkever is een van de ‘small five’

Fragment uit mijn boek ‘Bush Life

En wat is een betere plek om deze kever die beroemd is om zijn hoorn op zijn kop te spotten tussen de neushoorns?’
‘Ja, en Caroline, jij hebt me geleerd over de Small Five. Ik had hier zelfs nog nooit over gehoord. De namen van de Big Five herhalen zich dus bij deze kleinere dieren. Nog één keer oefenen alsjeblieft: de neushoornkever, de mierenleeuw, de olifantspitsmuis, de buffelwever en de luipaardschildpad.’